Vijesti

Game Pass će u narednoj dekadi dosegnuti 200 milijuna pretplatnika, smatra analitičar

Kada je 2021. komentirao Microsoftovu najavu kupovine Activision Blizzarda, poznati analitičar Michael Pachter komentirao je kako će akvizicija gurnuti broj Game Pass pretplatnika na 100 milijuna. Tri godine kasnije, Game Pass je još uvijek daleko od tog jubileja, ali zato je nova procjena dvostruko veća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije dvije godine šutnje, Microsoft je nedavno potvrdio aktualnu brojku od 34 milijuna Game Pass pretplatnika. Premda neki vjeruju kako Microsoft u taj zbroj uključuje i Game Pass Core pretplatnike (nekadašnji Live Gold – pandan PS+), Pachter smatra kako to nije istina. “Tko god u svojim izvještajima Game Pass Core pretplatnike pridodaje Game Passu, nije u pravu”, dodaje.

Pritom se Pachter vodi logikom da ako je Live Gold kroz 20+ godina brojao ukupno 50-ak milijuna pretplatnika, da je nemoguće da sada ukupan zbroj svih pretplata iznosi 34 milijuna. S druge strane, oni koji su prigrlili tezu da Microsoft zaista zbraja pretplate, navode informaciju iz 2022. kada je tadašnji Live Gold spao na tek 11,7 milijuna.

I dok je Microsoft po tom pitanju prilično nejasan, Pachter na SFTD Youtube kanalu poručuje da će Game Pass u narednih deset godina narasti višestruko. Do 2034. će, uvjeren je, na svim uređajima i kroz cloud brojati preko 200 milijuna pretplatnika.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano