Vijesti

Game Pass pretplatnici u 2023. dobili nevjerojatnu vrijednost igara

2023. bila je paklena za Xbox, piše True Achievements koji si je dao truda zbrojiti vrijednost svih naslova koje je Microsoft ponudio na Game Passu u prethodnoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je Microsoft u kolovozu podignuo cijene pretplate, a šef Xboxa Phil Spencer dodao kako je neminovan daljnji rast cijena, pretplata se itekako isplati. Jer vrijednost svih igara koje su dodane u Game Pass pretplatu u 2023. godini iznosi čak 8879 eura.

Povodom ovog izračuna uzeta je vrijednost igara koje su one imale po izlasku, pa stvarna realna vrijednost može biti nešto manja, ali ne puno. Jer dobar broj igara dodano je na Game Pass prvog dana izlaska. Predvode ih Starfield i Forza Motorsport, a potom su tu Atomic Heart, Cities Skylines 2, Football Manager 2024, Like a Dragon: The Man Who Erased His Name, Cocoon, Hi-Fi Rush, Sea of Stars…

Skoro 2 tisuće eura više nego 2022.

U godini za nama, Microsoft je u Game Pass pretplatu dodao čak 149 naslova, od čega čak trećina otpada na day one ponude. Iako se neki žale da je 2023. brojala više indie naslova manje produkcije nego prethodnih godina, brojke govore svoje. Vrijednost svih dodatnih igara ne ostavlja previše prostora za rasprave o eventualnom padu atraktivnosti.

Sličnim tempom Microsoft će nastaviti i u 2024. Od prvog dana pretplatnici će igrati Hellblade 2, Stalker 2 i druge, a svojevrsna eksplozija dogodit će se jednom kada se u pretplati pojave igre Activision Blizzarda s naglaskom na Call of Duty serijal.

Povezano