Vijesti

Gamer iz Požege osuđen zbog (glasnog) igranja igara

300x250

Mi Slavonci oduvijek smo slovili za poštene i radišne ljude koji vole sve ljude na svijetu. Rekli bi drugi da smo “dobri”, ali eto, nemamo sreće jer živimo u jadnoj, pokradenoj i siromašnoj Slavoniji. Svako ljeto selimo na more, ali ne da bismo uživali, nego da bi radili poslove koji domaći ne žele. Nakon sezone, čeka nas Njemačka i Irska. Svi nas vole jer smo dobri i srdačni. Jesmo li zaista?

Antun ga nije volio

Ako pitate Dominika iz Požege, Slavonci nisu tako dobri ljudi. Neobična priče dolazi nam iz Požege, gdje je susjed tužio susjeda zbog buke i uznemiravanja. Ne, ovo nije priča o glasnom seksu i dogodovštinama mladog bračnog para, već o jednom gameru koji je punoljetan, a ne radi. Letimičnim pregledom po Facebook komentarima, glavna briga je što je Dominik punoljetan, a po cijeli dan igra igrice. To je njegov najveći krimen.

Odnosno nije. Susjed Antun žalio se policiji na učestalo narušavanje javnog reda i mira u večernjim satima. Dominik je svaku večer od 20 sati igrao, galamio i često udarao po stanu nepoznatim predmetima. Samo možemo pretpostaviti kako je Dominik lupao po tipkovnici, bacao gamepad i skidao bogove što se nije svidjelo gospodinu Antunu.

Sud je Dominika kaznio s 450kn kazne nakon što je ustanovio kako se susjedovo psihofizičko stanje pogoršalo tijekom noći na 10. prosinca 2021. godine zbog nemogućnosti spavanja.

Odlučili mu pomoći i platiti troškove

Nakon što se ova priča posljednjih dana proširila medijskim prostorom, ekipa iz Reroot Gaminga odlučila je platiti Dominiku kaznu i platiti instalaciju zvučne izolacije u stan. Potragu za nestašnim gamerom iz Požege pokrenuli su na TikToku. Ne sjećamo se je li netko u Hrvatskoj već osuđen zbog sličnih razloga, no zbog zdravlja baba iz sela, nadamo se kako će Dominik pronaći posao, a onda neka razbija što želi. Ima li išta gore na svijetu od toga da ne radite i po cijeli dan igrate igrice? Nema.