Vijesti

Gasi se popularni emulator, mora Nintendu isplatiti milijunsku odštetu

Puno prašine podignula je Nintendova tužba protiv Tropic Hazea, tvorca popularnog emulatora Switch igara. Nintendo smatra kako emulator uzrokuje piratstvo kolosalnih razmjera, ali sve je naposlijetku završilo nagodbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Tropic Hazea poručuju kako njihova namjera nikada nije bila podržavati piratstvo, ali su sada svjesni kako je do je piratstva zaista bilo te su jako razočarani, a osobito zbog činjenice jer je zajednica preko Yuzu emulatora leakala naslove i prije njihova izlaska. Tome smo svjedočili i kod izlaska posljednjeg Zelda naslova, za kojeg se smatra kako je piratiziran najmanje milijun puta.

“Piratstvo nikada nije bila naša namjena i vjerujemo kako bi se piratstvo video igara i konzola trebalo okončati”, dodaju kreatori, a potom zaključuju kako od danas povlače sve repozitorije za Yuzu i Citru (3DS emulator) te gase sustave donacija.

Gase i sve povezane stranice te kanale i profile na društvenim mrežama, a uz to će Nintendu isplatiti odštetu od 2,4 milijuna dolara. Također, svi članovi tima obvezali su se kako ubuduće neće izrađivati softvere slične namjene.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano