VijestiZanimljivosti

Gdje su PlayStationi i Xboxovi? To zanima i Joe Bidena

Nestašica materijala, prije svega poluvodiča glavni je razlog iza nestašice PlayStation 5 i Xbox Series X konzola, ali i grafičkih kartica te ostale atraktivne potrošačke elektronike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje su nestali čipovi? Pitaju se to i proizvođači automobila, ali najviše se to osjetilo na najpoželjnijim komadima elektronike današnjice.

Pita se to i novi američki predsjednik Joe Biden. Biden je potpisao izvršni nalog kojim je naložio od Kongresa da tokom narednih 100 dana preispita probleme u dobavljačkom procesu. Koje sirovine nedostaje, zašto, tko stopira i što napraviti po tom pitanju?

Istraživači će tako narednih mjeseci pričati s ljudima iz Sonyja, Microsofta, Applea, Qualcomma i drugih velikih tehnoloških kompanija. S druge strane, neovisno o Joe Bidenu, očekuje se da će se situacija barem kod konzola stabilizirati u naredna 3 mjeseca. Do ljeta će PlayStation 5 možda biti moguće kupiti čak i u trgovinama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano