Vijesti

GeForce Now odsad pogoni RTX 4080. Pet puta brži od PS5 i XSX – 20 eura mjesečno

Cloud gaming servis GeForce Now dosad je koristio serverske ili profesionalne grafičke kartice poput Tesle T10 (rang negdje s RTX 2080) ili slabije, ovisno što vas dopadne, a ako ste bili preplaćeni baš na taj rang, onda RTX 3080. Sada je Nvidija najavila veliku tranziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret se odnosi u dva dijela. Prvi je da je arhitektura cloud servera nadograđena na RTX 4080 grafičke kartice, a drugi je GeForce Now Ultimate pretplata u iznosu od 20 eura mjesečno.

Pritom dosadašnji paketi pretplate ostaju. Za 10 eura mjesečno tako ćete igrati na nekoj, nazovimo je tako, slabijoj konfiguraciji kao i dosad, uz rezoluciju do 1080p i 60 FPS-a. A Ultimate preplatom pristupate konfiguraciji s RTX 4080 uz 4K gaming, broj sličica do 120 u sekundi te s podrškom za DLSS 3 i RTX.

4 puta bolje od novih konzola

Nvidia planira s nadogradnjom krenuti u drugoj polovici siječnja, a kompletirati je negdje do kraja ožujka ove godine. Posebna izvedba RTX 4080 u tzv. Superpod snažnija je 4 puta od Xbox Series X (i još nešto mrvicu više od PS5), hvali se Nvidia. A implementacijom nekih značajki Reflex moda, Nvidia tvrdi da će odziv biti samo 40ms, što je, kaže, najbolje dosad u cloud gamingu.

Za razliku od PlayStation Plus Premium i Xbox Game Pass Ultimate, kako biste igrali potrebno je posjedovati naslov na nekoj od digitalnih trgovina poput Steama ili EGS-a, a pretplatom iznajmljujete hardverske resurse. GF Now je dosad po svemu osim po cijeni bio konkurentniji servis, a sada ostavlja konkurenciju barem na neko vrijeme.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano