Vijesti

Gloomwood će zasigurno zadovoljiti vaš “Thief fix” umotan u retro izgled

Ako slučajno pratite developere pod nazivom New Blood Interactive, vidjet ćete, odnosno znati da oni stoje iza igara kao što su Dusk ili Amid Evil. Ono što je zajedničko njihovim igrama je to da su to uglavnom FPS-ovi rađeni u stilu FPS-ova 90-ih godina. Načinom igranja, a posebice grafičkim izgledom odaju počast velikanima iz doba kraja prošlog tisućljeća. Dusk izgleda i igra se kao Quake 1 dok Amid Evil neodoljivo podsjeća na Hexen 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je ovoga puta na red došlo iskoristiti inspiraciju iz immersive sim naslova kao što je legendarni Thief. Ako se sjećate, Thief je bio jedna od prvih igara koja je favorizirala lagano kretanje, skrivanje u sjenama i šuljanje umjesto gun blazing pristupa u FPS žanru. Čini se kako će i nova uzdanica, Gloomwood, biti sličnog karaktera kao što se može vidjeti po posljednjem traileru:

Šuljanje, sjene, skriveni prolazi, grafika s kraja 90-ih, noir horor atmosfera… sve je tu. Jedino novo je inventory sustav koji pomalo podsjeća na Resident Evil nastavke, ili možda druge predstavnike immersive sim žanra kao što su Deus Ex ili System Shock. Fun fact: Terri Brosius koja je dala glas SHODAN (System Shock) i Viktoriji (Thief) je narator u ovom traileru.

Gloomwood se čini kao prilično zabavan miks i fiks retro nostalgije koji ćemo moći zaigrati u early access obliku 16. 8. na PC-u.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano