Vijesti

Godinu dana nakon izlaska, Forza Horizon 5 dobit će ray tracing

Od studenoga prošle godine Forza Horizon 5 se s preko 20 milijuna igrača prometnula kao jedna od najuspješnijih Xboxovih igara svih vremena. U kombinaciji s odličnim ocjenama za dlaku joj je izmaknula nagrada za najbolju igru godine, a u skladu s golemom popularnošću Playground Games nastavlja s novim sadržajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Developeri su potvrdili kako je u razvoju druga velika ekspanzija koju će predstaviti početkom iduće godine. Što se tiče kreativnog dijela, tu nije otkriveno previše detalja, ali zato će puno ljubavi dobiti PC igrači. U novim grafičkim postavkama debitirat će i one za ray tracing.

I dok je dosad ray tracing bio implementiran i na PC-ju i na Xboxu, to je bio samo slučaj u prezentaciji automobila. Sada stiže i u gameplay, ali samo za PC. Stiže i podrška za AMD Fidelity FX SR 2.0 te Nvidia DLSS 2.4, Playground obećava kvalitetan upscale na 4K rezoluciju s nativnog 1080p.

Osim ekspanzije za Forzu Horizon 5, u 2023. izlazi i Forza Motorsport, ali studio Turn 10 tek treba potvrditi barem okviran datum izlaska

Igra

Povezano