Vijesti

Google testira igranje igara direktno iz Youtubea

Igranje igara direktno iz Youtubea je nešto što je Google najavljivao još na početku neslavno propale Stadie, međutim, s gašenjem cloud gaming servisa, izgleda, nije zamrla ova inovativna ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Wall Street Journal, citirajući interne emailove između Googleovih zaposlenika, nova usluga imena “Playables” se testira na ozbiljnoj razini te, ako zaživi, omogućit će igranje igara iz Youtube aplikacije na mobitelima, ili iz browsera na desktopu.

Kada i ako zaživi, korisnici će moći, primjerice, pokrenuti Call of Duty direktno iz Call of Duty videa koji gledaju. Međutim, nejasno je kako će stvar funkcionirati u praksi te s kojim katalogom igara, budući da je s gašenjem Stadie Google pokopao sva prethodno ostvarena partnerstva. Realnu praksu koju vidimo je ona u kojoj bi proizvođači igara na jedinstvenoj bazi mogli omogućiti igranje demoa neke igre direktno iz Youtube videa, a prvenstveno mobilnih igara budući da Google dominira upravo na tom tržištu.

Što se tiče “ozbiljnijeg” igranja, Google možda ostvari partnerstvo s drugim cloud gaming servisima poput xClouda i PS Premiuma, a premda iznimno malo vjerojatno, gašenje Stadie i očita neambicija u tom segmentu igranja svakako otvara prostor za suradnje takvog tipa.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano