Vijesti

Google želi zaustaviti propadanje Stadie iznajmljivanjem tehnologije

Kada smo jučer na forumu diskutirali o liku i djelu Phila Spencera, načitali smo se komentara poput “lako njemu s tolikim novcem”, ali da nije baš tako pokazuje Googleova Stadia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč odličnoj tehnologiji, možda i najboljoj u industriji za streamanje igara, Stadia se nije uspjela nametnuti. Razlog, rekli bismo, leži prvenstveno u manjku vizije i koherentne politike. Tako su Googleovi čelnici prošle godine odlučili zatvoriti vlastite studije za razvoj igara i koncentrirati se samo na third-party, što, na njihovu žalost, nije donijelo pozitivan pomak.

Pregovarao i s Bungiejem

Kako javlja Business Insider, plan čelnika Googlea je sada prodavati i iznajmljivati tehnologiju drugima. Iako se još uvijek ne planira gašenje Stadie, Google smatra kako je potencijal tehnologije nedovoljno iskorišten, te je previše uloženo u njen razvoj da se gubi novac.

Kako se saznaje, Google je već pregovarao s izdavačima poput Bungieja i Capcoma. Google nudi tehnologiju, klijent stavi svoje ime na nju i koristi je za vlastite potrebe. Capcom bi, primjerice, igračima nudio igranje demoa prije kupnje igara.

Zanimljivo, Business Insider spominje navodne pregovore Googlea i Bungieja. Bungie je, navodno, navodno želio podignuti vlastitu streaming platformu. Google bi dao tehnologiju, a Bungie bi radio sve ostalo. Navodno su pregovori dogurali daleko, međutim, ne zna se što će biti od svega toga sada kada je Sony kupio Bungie za 3,6 milijardi dolara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano