Vijesti

Gran Turismo je postao olimpijski sport!

Napokon se isplatilo gubiti oči i mladost kroz nebrojene neprospavane noći ispred ekrana u mračnom podrumu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mama! Mama! Mama! Kvalificirao sam se za Olimpijske igre!
Ma daj ne lupetaj gluposti, kakve Olimpijske igre?
Ali mama ozbiljno ti govorim! Idem na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine!
Ajde ne laži molim te! Nikad se nisi bavio nikakvim sportom, u čemu bi se pak ti natjecao?
U igricama mama! U IGRICAMA!!!

I zaista, Međunarodni olimpijski odbor jučer je objavio uvrštavanje natjecanja u video igrama u posebnu virtualnu olimpijsku disciplinu. Pioniri virtualnih sportova su baseball, biciklizam, jedrenje, veslanje te utrkivanje u Gran Turismu! Cilj uvrštavanja digitalnog sporta je približavanje Olimpijskog pokreta što većem broju ljudi koji možda ni ne pomišljaju o takvoj vrsti natjecanja.

Gran Turismo se zaista nameće kao logičan izbor, kada se uzme u obzir kontinuitet i popularnost mnogobrojnih službenih Gran Turismo natjecanja kao i ono najveće pod paskom FIA-e. Gran Turismo eventi okupljaju mnoštvo natjecatelja iz čitavog svijeta, kao i online zajednica unutar same igre.

Gran Turismo olimpijci će svoju slavu tražiti u Tokiju od 13. svibnja do 23. lipnja sljedeće godine. Nažalost, Hrvatska još uvijek nije među podržanim zemljama za službenu FIA Ligu u Gran Turismu Sport.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano