Vijesti

GTA 6 ludilo je na vrhuncu, svi u listopadu očekuju najavu, a razočaranje je toliko da ruši cijenu dionica

Kao i prethodne godine u listopadu, tako je i ovaj listopad okupio fanove u iščekivanju najave GTA 6. Prošle godine logika je bila na njihovoj strani, a ove godine još više. Rockstar svoje igre najavljuje u listopadu, obično utorkom, a financijske projekcije izdavača Take-Two ukazuju na izlazak igre u narednih 16 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Redditu i GTA forumima tako je october prekršten u Rocktober. Tamo se se prati svaka promjena HTTP headera, istražuju se domene, kopaju baze podataka na agregatorima igara, pod povećalom promatra svaka objava… Svi su oni bili uvjereni, ovo je taj mjesec, mjesec kada će konačno najaviti GTA 6.

Rockstar svoje igre obično najavljuje utorkom. U dosadašnja četiri utorka svjedočili euforijama i deluzijama i svim nijansama između ta dva spektra, a u konačnici uslijede očaj, beznađe i depresija.. Marketing, svjestan svega, pritom u svoje redovite objave za GTA Online diskretno ubaci i pokoju šesticu. Nekad simpatično trolanje sada izaziva oprečne reakcije. Fanovima je dosta. Granica između euforije i gnjeva je tanka, nikad tanja rekli bismo.

Brojimo još samo pet dana u listopadu i svima je jasno kako od toga neće biti ništa, međutim, nada još tinja. Osobito jer je ovo listopad s pet utoraka. Pogodite koji je posljednji dan u mjesecu? Upravo utorak. Ima neke poetičnosti u svemu tome, stoga uopće ne sumnjamo kako će iščekivanja zajednice 31. 10. biti na neviđenom vrhuncu.

I narednog utorka mrežama će zavladati lude teorije i egzotične ideje. Ako postoji neka analitička kuća koja prati BDP utorcima u listopadu, voljeli bismo vidjeti njihova zapažanja, jer na globalnoj skali mora se osjetiti taj manjak produktivnosti. Dok ostale djelatnosti pate, Rockstar svakog utorka trlja ruke, bilježi rekordne impresije. Šefovi su zadovoljni i zbrajaju se bonusi, pa kome je onda u interesu najaviti taj GTA 6?

Utorcima pada cijena dionica izdavača.

Kad tad ova igra mora doći kraju. A jedna teorija, okosnica svih teorija, nije da nema smisla. Rockstar svoje igre zbilja najavljuje utorcima u listopadu i ne radi to slučajno. Sve je proračunato. Najava obično ide ususret sastanku s investitorima kojeg izdavač Take-Two ima zakazanog 8. 11.

Čelnicima je u interesu tamo doći sa što većom cijenom dionice i lijepim vijestima, jer ako se itko više veseli GTA 6 od igrača, onda su to dioničari. A svo ovo ludilo jako utječe i na njih, jer nakon prošlog utorka, utorka u kojem su fanovi još jednom izvisili, vrijednost dionica Take-Two je u strmom padu.

Igra

Povezano