Vijesti

GTA 6 nije pogođen štrajkom u Hollywoodu

Članovi američkog SAG-AFTRA sindikata u rujnu su svojim čelnicima pružili podršku s 98,3% za pokretanje štrajka ako se s poslodavcima u gaming industriji ne dogovore novi uvjeti poslovanja. Djelatnici traže povećanje plaća, a osobito su im bitne garancije kako im AI neće oduzeti poslove.

O tzv. Ugovoru o interaktivnim medijima još uvijek se pregovara s gaming kompanijama i to traje sad već više od godinu dana. S druge strane su velike kompanije poput Epic Gamesa, Electronic Artsa, Activision Blizzarda, Microsofta, ali i Take-Two, izdavača GTA igara koji je noćas imao sastanak s ulagačima.

Sastanak je uslijedio je poslije najave objave trailera za GTA 6, što je prilično omekšalo ulagače i na sastanku je vladalo opće dobro raspoloženje. Dobro raspoloženje nastavilo se i nakon što je izvršni direktor Strauss Zelnick podijelio svoja optimistična promišljanja o pregovorima s glumcima.

Što ako glumci krenu u štrajk?

“Ako bi glasovni i motion glumci krenuli u štrajk, bi li to usporilo razvoj idućeg GTA naslova u Rockstaru? Ima li Rockstar ugovore o radu koji bi glumcima omogućili rad tijekom štrajka?”, glasilo je pitanje ulagača.

Pregovori će se nastaviti idući tjedan, odgovara Zelnick, pa nastavlja: “Optimistični smo, jako cijenimo sav talent i izvrsne radne odnose koje gajimo s njima te se radujemo postizanju sporazuma koji će svima ići u korist. Tako sam oduvijek želio.”

Potom je zaključio da čak ako pregovori i ne završe dobro, da su Take-Two i Rockstar zaštićeni po tom pitanju. Što su ulagači očito dobro primili, budući da je cijena dionice tog izdavača nastavila rasti i jutros.

Igra

Povezano