Vijesti

GTA 6 tek u 2026.? Razvoj navodno zaostaje za planiranim

Jedan od razloga velikog razmaka između dvije GTA igre svakako je promjena radne kulture unutar Rockstara. Iz kompanije poznatoj po relativno neorganiziranoj strukturi razvoja, često nerealnim ciljevima, a u konačnici i prekomjernim prekovremenim satima, već godinama navode ponavljaju kako sada djeluju u opuštenijoj atmosferi s bolje posloženim zadacima. Da, razvoj traje dulje, ali developeri su sretniji i rokovi su realniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada sve to uzmemo u obzir, zaista smo se nadali toj 2025. kao godini kada će stvarno izdati GTA 6. Tako su obećali i po tom pitanju se još uvijek ništa nije promijenilo, međutim, sada uvaženi Kotaku piše kako je igra jako blizu probijanja zadanog roka.

Razvoj navodno zaostaje za internim ciljevima i vodstvo je u bojazni od veće odgode. Umjesto početka ili prve polovice 2025., ako posao nastavi zaostajati GTA 6 bi lako mogao skliznuti u 2026. Da budemo sasvim jasni, potpisnik redaka na Kotakuu ne navodi konkretan izvor, a ostali pouzdani insajderi i novinari poput Toma Hendersona i Jasona Schreiera još ništa nisu potvrdili.

Nema potvrde

Štoviše, Henderson dodaje kako izvještaj djeluje reciklirano bez novih informacija, odnosno kao špekulacija na temelju dosad dostupnih informacija. Kako bilo, u narednim mjesecima bismo mogli znati više, ako već ne službeno, podsjećamo da Rockstar posljednjih godina nije imun na leakove.

Ono što znamo i što je potvrđeno – GTA 6 je svakako u svojoj posljednjoj fazi razvoja. Zaposlenici su zamoljeni da se vrate u urede odakle će nastaviti polirati igru do izlaska, bilo to u 2025. ili 2026.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano