Vijesti

GTA 6 ušao u posljednju fazu razvoja. Rockstar traži devove da se vrate u urede

Kako i u svim drugim industrijama, tako i u gaming industriji, post-pandemijski period iza sebe je ostavio goleme promjene na tržištu rada. Prije svega tu mislimo na navike rada, budući da su brojni uredski zaposlenici ostali raditi od kuće nekoliko ili čak sve dane u tjednu. Ista situacija je i u Rockstaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobito u gaming industriji, rad od kuće nosi i svoje izazove, najviše sigurnosne prirode, pa smo tako svjedoci curenja prikaza igara u većem obimu nego ranije. Ako već nije u pitanju hakerski napad, onda će te zeznuti mali od susjeda, koji se nekako zatekne kraj tvog računala pa na internet pusti mapu Vice Cityja i okolice iz GTA 6.

Dakle, imamo sigurnosno pitanje, a potom imamo i pitanje produktivnosti. Neke studije ukazuju kako rad od kuće povećava produktivnost, dok neke druge studije ukazuju da je u specifičnim okruženjima rad iz ureda korisniji po tvrtku. Zapravo, još uvijek ne postoji globalni konsenzus i to je pitanje koje će se protezati narednim godinama, možda i desetljećima. Kako bilo, netko u Rockstaru je zaključio kako je ovu završnu fazu razvoja GTA 6 bolje odraditi u uredima.

Rockstar će polirati GTA 6 u uredima

Tako novinar Jason Schreier na Bloombergu prenosi poruku zaposlenicima Rockstara u kojoj ih se poziva natrag u urede svih pet dana u radnom tjednu citirajući upravo sigurnosne i produktivne razloge.

“Ove promjene stavljaju nas u najbolju poziciju da isporučimo idući Grand Theft Auto na razini kvalitete i poliranja za koju znamo da zaslužuje, zajedno s planom izdavanja koji odgovara razmjeru i ambiciji igre”, stoji u poruci potpisanoj od strane šefice izdavaštva Jenn Kolbe.

Inače, prvim trailerom uopće Rockstar je GTA 6 zakazao za iduću godinu, a financijski planovi sugeriraju kako bi se izlazak mogao dogoditi čak u prvoj četvrtini iste, do konca ožujka 2025. Ali poznamo Rockstar i poznamo gaming industriju općenito. Odgode su normalna pojava…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano