Vijesti

GTA V bi na PS5 i XSX/S mogao doći u nadograđenom engineu korištenom u RDR2

Negdje ove godine trebali bismo dobiti grafički nadograđeni GTA V koji će iskoristiti sve mogućnosti novih konzola. Prije svega se tu misli brzi SSD (Online će drastično profitirati), ali GTA V će biti kompletno nadograđen i na ostalim područjima, pa tako očekujemo bolje teksture, osvjetljenje te općenito grafički prikaz i iznad onoga što se trenutno izvodi na PC-ju s ultra postavkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rockstar na mišiće može GTA V unaprijediti tek do granice koju dopušta starija i zastarjela verzija grafičkog pokretača iz 2013. Međutim, kako otkriva dataminer alloc8or s GTA foruma, izgleda da će i on biti unaprijeđen na verziju koju koristi Red Dead Redemption 2, što bi značilo kako bi promjene mogle biti veće nego što mislimo.

Informacije o nadogradnji grafičkog pokretača otkrivene su u posljednjoj nadogradnji za GTA V. Ako ste igrali Red Dead Redemption 2 znate otprilike što bi to moglo značiti. Osvjetljenje u RDR 2 je jedno od najboljih u igrama općenito, bazne animacije likova su na potpuno novoj razini u odnosu na GTA V, te je čitava igra grafički i mogućnostima kompletno iznad svega što je Rockstar ranije izbacio.

Dakle, u tom slučaju GTA V će dobiti potpuni remaster, što otvara još jednu mogućnost. Budući da znamo kako je GTA VI u debelom razvoju, sasvim je izvjesno kako se remaster petice odvija u istom developerskom okruženju. GTA Online bi se tako direktno nastavio u šestici što je sasvim logično i izvjesno, a Los Santos bi se mogao koristiti zajedno s novim lokacijama.

Čeka li nas nešto poput onoga što Activision radi s Warzoneom? Kako bilo, još uvijek nije poznato hoće li i koliko će Rockstar dodatno naplatiti novu izvedbu igre, ali već je potvrđeno kako će GTA Online (koji će ovom prigodom biti totalno odvojen od bazne igre) biti besplatan 3 mjeseca za sve igrače na PS5.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano