Vijesti

Hakeri su objavili GTA 3 i Vice City source kodove za lakše modiranje, Rockstar ih je uklonio

Prošlog tjedna skupina hakera objavila je rezultat višegodišnjih napora. Naime, na Githubu su javno objavili izvorne kodove legendarnih GTA III i Vice City, a do kojih su došli obrnutim inženjeringom.

Ukratko, to znači da su svi zainteresirani entuzijasti mogli direktno implementirati promjene u obje igre te napraviti praktički što žele od trojke i Vice Cityja. S različitih strana već su stizale najave modernizacije obiju igara, ali i samom u startu hakeri su popravili neke od bugova prisutnih sad već skoro 20 godina. Pogledajte showcase trailer.

Dodana je podrška za moderne kontrolere, uklonjena su učitavanja između otoka, omogućeno je izvođenje na widescreen ekranima, skaliran je HUD, maksimizirano je iscrtavanje u daljinu… Obje igre portane su i na konzole poput Switcha i Wii U.

Ako je itko očekivao da će ovo ostati na internetu neko duže vrijeme, taj još nije čuo za odvjetnike Rockstarovog izdavača Take-Two. Po njihovom nalogu sav kod je sada uklonjen s Githuba.

“Nije licencirano”, kažu. Mase su tako ostale bez nemjerljivo boljih GTA igara od originala, međutim, projekt će i dalje nastaviti živjeti u nekoj sivoj zoni, po forumima i torrent siteovima.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close