Vijesti

Hakiran je CDPR, ukradeni su Cyberpunk 2077 i next-gen verzija Witchera 3

Nakon fantastičnog inicijalnog komercijalnog uspjeha s Cyberpunkom 2077, CD Projektu je krenulo po krivu apsolutno sve što je moguće. Sony je uklonio igru s PlayStation Storea, pokrenuto je nekoliko masovnih tužbi zbog navodno lažnog reklamiranja, a sada se dogodilo i ovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CD Projekt je na Twitteru otkrio kako su postali žrtva cyber napada. Napadač je uspio doći do source fileova svih trenutnih projekata. Tako napadač sada u svojim rukama drži izvorne verzije Cyberpunka 2077, The Witchera 3 i njegove next-gen verzije, Gwenta i ostalih.

Napadač traži novčanu odštetu. CD Projektu je ostavljen prostor od 48 sati za dogovor, inače će u suprotnome prodati sve na crnom tržištu. Svjesni rizika, CD Projekt je odlučio ne pregovarati. Kontaktirane su vlasti, forenzičari i ostale institucije, ali sasvim je izvjesno kako će ovih dana na internet procuriti izvorni kodovi Cyberpunka i The Witchera.

Neki na internetu se već naslađuju, pa tako nekolicina tvrdi kako je CD Projekt zaslužio da im se dogodi ovako nešto. U to nećemo ulaziti, ali iz ove poljske kompanije javljaju kako osobni podaci igrača, barem koliko oni znaju, nisu ugroženi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano