VijestiZanimljivosti

Hakiran je PlayStation 5

Grupa hakera Fail0verflow zaslužna je za hakiranje gotovo svih modernih konzola današnjice, a sada se pohvalila da je pao i PlayStation 5. Objavljeno je to tek 4 dana prije prve godišnjice izlaska konzole, a popraćeno slikovnim dokazom dekripcije ključeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nećemo se praviti da znamo što znače svi ovi brojevi iznad, ali zato zna ekipa s Wololoa. Ukratko, grupa je nastavno na exploit kernela iz najnovije nadogradnje softvera PlayStationa 5 uspjela pronaći način za dekripciju zaštitnih ključeva. U prijevodu, grupa vjerojatno ima potpunu kontrolu nad PlayStationom 5.

“Poznavajući rad Fail0verflowa, do exploita su vjerojatno stigli modifikacijama hardvera”, navodi se. Ako i kada podjele način exploita s javnošću, pitanje je vremena kada će se uključiti čitava hakerska scena, a to znači otključavanje hadrverskih mogućnosti različitim jailbreakovima, piratizaciju igara i ostale blagodati.

Sony će popraviti propust, ali 14 milijuna dosad prodanih konzola ostaje podložno modifikacijama

Budući da je sasvim izgledno da je hardverska modifikacija vezana uz posljednju nadogradnju softvera, za očekivati je kako će Sony propuste zakrpati narednim updateom. Ali ostaje činjenica da je 21.02-04.03.00 nadogradnja probijena i ona potencijalno može postati temelj budućih djelovanja entuzijasta hakerske scene.

Ako Sony u budućim serijama konzola hardverski onemogući izvođenje sporne nadogradnje, sadašnjih oko 14 milijuna prodanih PS5 dobit će dodatnu vrijednost na oglasnicima. Naravno, sve to uz uvjet da Fail0verflow podjeli vlastita saznanja s ostatkom scene.

Povezano