VijestiZanimljivosti

Hakiran je Twitch!

“Twitchov community je toksičan i napravio sam ovo kako bih potaknuo promjene na tržištu streamanja igara”, komentirao je haker koji je jučer na 4chanu linkao torrent sa 125 gigabajta podataka s Twitchevhih servera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Twitch, koji je u vlasništvu Amazona, tako se pronašao u problemima, jer među gomilom podataka koji će se otkrivati narednih tjedana nalaze se i iznosi koji odlaze na plaćanja popularnih streamera, ali i na plaće developera. U najmanju ruku narušena je privatnost stotine streamera i zaposlenika.

Planira se konkurencija Steamu

Također, javnosti je postao dostupan čitavi source kod Twitcha i ostalih siteova u njegovom vlasništvu. Oktriven je i tzv. Vapor, nešto što bi trebalo (ili je barem bilo u planu) postati Amazonova konkurencija Steamu.

Vapor bi bio Amazonov Steam, a aplikacija za komunikaciju poput Discorda zvala bi se Vapeworld. Ili su to samo kodna imena. Svejedno, ako ništa drugo, Twitch je zaslužio hakiranje samo zbog nemaštovitih i glupih imena. Vapor? Vapeworld? Zaista?

Neki koji su se uhvatili u koštac s ogromnom bazom tvrde kako se u njoj nalaze i lozinke registriranih članova. Doduše, one su enkriptirane, ali svejedno bismo preporučili promijeniti lozinku i uključiti dvostruku autentifikaciju na Twitchu.

Koliko zarađuju streameri?

Naposljetku, otkrivene su i svote isplaćivane najpopularnijim streamerima. U pitanju su milijuni dolara. Ali to nije sve. Leaker tvrdi kako je ovo tek jedan dio onoga što se nalazi u njegovom posjedu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano