Vijesti

Helldivers 2 po prodaji ispred Spider-Mana 2

Premda su različite igre različitih žanrova, ali i cijena, u kontekstu izdavanja i ekskluzivnosti za PS5 usporedba je prilično zanimljiva. Kako javlja Gamesindustry.biz, na nama usporedivom britanskom tržištu Helldivers 2 ima otprilike sličan trend prodaje poput Marvel’s Spider-Mana 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tog zaključka analitičari stižu usporedbom prvih osam tjedana prodaje obje igre. Premda ne navode konkretne brojke, dodaju kako Helldivers 2 po prodaji trenutno bilježi bolje rezultate, čemu svakako pridonosi simultani izlazak i na PC-u.

No nastavimo s neusporedivo usporedivo usporedbom. Spider-Man 2 je navodno probio razvojni budžet od 300 milijuna dolara, dok se procjenjuje da je Sony za osam godina razvoja Helldivers 2 izdvojio oko 50-ak milijuna dolara. Isplativost je, dakle, jasna, s bitnom razlikom da će Helldivers 2 nastaviti generirati dobre prihode s live service poslovnim modelom.

No vratimo se na prodaju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tamo je u ožujku prodaja igara rasla za 26% u odnosu na prošlu godinu, a predvodio ju je upravo Helldivers 2. Prate ga EA Sports FC 24, Capcomov Dragon’s Dogma 2 imao je jako dobar debi, što se može reći i za WWE 2K24, a na valu popusta, devet godina nakon izlaska svoje mjesto na listi pronašao je i Rainbow Six: Siege.

Prodaja igara u UK u ožujku 2024. (fizičke + digitalne kopije)

  1. Helldivers 2 (Sony)
  2. EA Sports FC 24 (EA)
  3. Dragon’s Dogma 2 (Capcom)
  4. WWE 2K24 (2K Games)
  5. Final Fantasy VII: Rebirth (Square Enix)
  6. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege (Ubisoft)
  7. Command & Conquer: Generals (EA)
  8. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  9. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
  10. Command & Conquer: Red Alert 2 (EA)

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano