Vijesti

Helldivers 2 postao Sonyjeva najveća igra na PC-u

Nije to rezultat kakav ostvaruju najveći hitovi na Steamu, ali na toj platformi je Helldivers 2 kao prvi Sonyjev naslov uopće sa simultanim izlaskom na PC i PS5 ujedno ostvario najbolji rezultat od svih dosadašnjih Sonyjevih naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vršni broj istovremeno aktivnih igrača od skoro 82 tisuće Helldiversu 2 bilo je dovoljno da zasjedne na prvo mjesto ispred God of Wara i Spider-Mana, a ako ako povučemo paralelu s Kratosovim releaseom, onda ovaj kooperativni multiplayer naslov očekuje milijunska prodaja, što će sigurno donekle zadovoljiti Sony.

Međutim, Sony je krenuo podržavati live service naslove u nadi da će pogoditi neki veliki, izvanredan hit, koji bi generirao prihode na duge staze, ali Helldivers 2 zasad se ne doima takvim jackpotom. Premda ima potencijala, pogotovo po pitanju igrivosti, prve recenzije igrača su podijeljene.

Kontroverzno anti-cheat rješenje

Igra je s 62% pozitivnih ocjena na Steamu u mixed statusu, a igrači joj najviše zamjeraju nestabilan match-making, koji je prvog dana donekle popravljen, a potom i korištenje kontroverzne nProtectGameguard zaštite protiv varanja koja djeluje na kernel razini.

Helldiversu 2 se zamjeraju i mikrotransakcije koje su u igri od prvog dana i koje iza sebe skrivaju (bolja) oružja i opremu, međutim, u trenutku pisanja ovog teksta igrači navode kako se premium valuta relativno brzo prikuplja i regularnim igranjem. Uz to, za razliku od drugih live service naslova, nagrade se ne rotiraju i možete ih kupiti ili zaraditi bilo kad.

Sonyjeve najuspješnije igre na PC-u po broju istovremeno aktivnih igrača

  1. Helldivers 2 – 81,840
  2. God of War – 73,529
  3. Marvel’s Spider-Man Remastered – 66,436
  4. Horizon Zero Dawn – 56,557
  5. The Last of Us Part 1 – 36,496
  6. Days Gone – 27,450
  7. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – 13,539
  8. Uncharted: Legacy of Thieves Collection – 10,851
  9. Ratchet and Clank: Rift Apart – 8,757
  10. Returnal – 6,691
  11. Sackboy: A Big Adventure – 610

Igra

Povezano