Vijesti

Helldivers 2 prestigao i najbolji rezultat GTA 5, popularniji je od svih Microsoftovih igara ikad

I minulog vikenda Helldivers 2 je, kao prvi Sonyjev naslov uopće s day one izlaskom na PlayStationu i PC-u nastavio obarati rekorde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi rekord istovremeno aktivnih igrača na Steamu za Helldivers 2 sada iznosi 409 tisuća. Što bi tek bilo da serveri nemaju kritični problem s kapacitetom? Naime, u jednom trenutku, kako bi iscijedili zadnji atom snage iz servera, developeri su onemogućili/prolongirali čak i brojanje statistika.

Međutim, i ovako, s tehničkim problemima, ovaj shooter iz trećeg lica višestruko je prebacio sve Sonyjeve igre na PC-u dosad. I ne samo to, Helldivers 2 u istoj metrici broji više igrača nego svi Sonyjevi naslovi kombinirano dosad. Izuzev Destinyja 2 kojem Sony ipak nije izdavač, ali prestigao je i njegov najbolji rezultat.

Popularnost ne jenjava

Dodajmo kako Helldivers 2 broji više igrača i od svih naslova koje je Microsoft ikada izdao na Steamu, a radi se o izdavaču koji već godinama ozbiljno gazi na PC-u.

U trenutku pisanja ovog teksta, Helldivers 2 drži 24. poziciju najuspješnijih naslova svih vremena na Steamu, a sasvim blizu su, nadohvat ruke i top 15 pozicije. Ostavio je iza sebe GTA 5, Halo Infinite i Master Chief Collection, ARK, Rust, Payday, Rainbow Six Siege, Fall Guys…

Igra

Povezano