Vijesti

Hidea Kojimu su optužili da je ubio bivšeg japanskog premijera

Jedan od najšokantnijih događaja minulog tjedna dogodio se u Japanu. Ubijen je bivši premijer Shinzo Abe, i to u javnosti dok je držao govor. Kamere su uhvatile lice ubojice, a koje izgleda nevjerojatno slično japanskom producentu igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika ubojice krenula je kružiti internetom, šale na račun Kojime raširile su se među onim jednim čudnim spektrom gamera, a prvi se upecao jedan prominentni ekstremno desni francuski političar, koji je retwitao Kojimu uz sliku Che Guevare i komentar “ekstremno lijevo ubija”.

Damien Rieua su kasnije očito obavijestili o čemu se radi, twit je obrisao, ali dovoljno kasno da se na njega uhvati jedna TV postaja iz Grčke. Kako piše Kotaku, prilog o ubojstvu bivšeg japanskog premijera je kao slike ubojice kroz čitavo vrijeme trajanja navodio slike Kojime.

Naravno, Hideo Kojima nije ubio bivšeg japanskog premijera, a pravi ubojica već je u zatvoru. Kako ističe Kotaku, sve su pokrenuli rasisti koji tvrde da “svi Japanci izgledaju isto”.

Međutim, internetom se i dalje širi laž koja Kojimu povezuje s ubojicom, a koja je toliko eskalirala da je njegov studio trebao poduzeti pravne korake. Studio Kojima Productions pravnim postupkom zaprijetio je onima koji pridonose “širenju lažnih vijesti i glasina”.

Povezano