Vijesti

Hideo Kojima nije spomenut u zaslugama za Metal Gear Solid Master kolekciju

Hideo Kojima je kreator Metal Geara i najzaslužniji za veliko poštovanje koje ovaj serijal uživa među igračima, međutim, Konami ga je odbio spomenuti u remasterima za moderne platforme koji sutra izlaze u sklopu Master kolekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnos Kojime i Konamija narušen je negdje tokom razvoja Metal Gear Solida 5 i o tome se već sve zna. Posljednje mjesece ugovora s japanskim izdavačem Kojima je dočekao u podrumskom uredu, izoliran od ostalih zaposlenika, nakon čega je krenuo u vlastitu priču. Kojima Productions danas radi na Death Strandingu i još najmanje jednom projektu, a oni koji su se nadali eventualnom povratku legende u omiljeni nam serijal, sada mogu prestati razmišljati o tome.

Praksa koja se nastavlja i s ovim izdanjem

S obzirom da su Metal Gear igre unutar Master kolekcije tek obični portovi bez nekog posebnog dodatnog truda, Kojima se i dalje spominje u creditsima, kao što se spominjao ’98., ’01. i ’04. Kao i većina drugih dijelova Master kolekcije, tako su i creditsi netaknuti, međutim, Kojimu se uopće ne spominje ukupnim zaslugama za izdanje Master kolekcije.

I dok zvuči kontroverzno, činjenica je kako se radi o trendu u industriji. Neka druga reizdanja popularnih igara također ne navode originalne kreatore. Tako ni Kojima zbilja nije radio na Master kolekciji, ali ovo su ipak igre koje su raskle u skladu s vizijom jednog čovjeka. Malo je serijala za koje možete staviti znak jednakosti između imena i kreatora. Metal Gear = Hideo Kojima.

S Kojimom ili bez Kojime, Metal Gear Solid: Master Collection Volume 1 izlazi sutra 24. 10. na PS4/5, XSX/S i PC.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano