Vijesti

Hideo Kojima o svojoj novoj akcijsko-špijunskoj igri: “Mame će misliti da je film”

Više od novog prikaza Death Strandinga 2, među igračima je snažnije odjeknula najava Kojimine nove “action-espionage” igre Physint, spiritualnog nastavka Metal Gear Solida.

S Metal Gear Solidom Kojima je obilježio igre i igranje, MGS je obilježio i njega, a budući da je IP Konamijev, Kojima se vraća s potpuno novom igrom. 60-godišnjem dizajneru igara to će, kaže, biti vrhunac karijere u kojem će demonstrirati sve što je dosad naučio.

U obraćanju na Youtubeu pričao je o Death Strandingu 2 i novostima koje će implementirati, a potom se okrenuo upravo Physintu. Premda još nije krenuo ozbiljan razvoj, za igru tvrdi da će biti istovremeno i film. Naravno, prvo igra, a s filmom će, tvrdi, dijeliti razinu vizuala. “Ako ti mama uđe u sobu i vidi da ga igraš, pomislit će da gledaš film”, kaže.

Istovremeno priznaje da ipak još uvijek nije siguran do koje vizualne razine će zapravo ići. Čime sugerira izlazak Physinta na nekoj novoj generaciji konzola, ali na PlayStationu, budući da se radi o ekskluzivi koju razvija Sony.

Odlučio na smrtnoj postelji

Što ga je navelo da se vrati žanru kojeg je stvorio? “Kada sam postao neovisan želio sam napraviti vlastiti IP. Kako bih se izazvao, stvorio sam Death Stranding. Nakon toga, isprovocirao sam se da stvorim franšizu, i tako je nastao Death Stranding 2. Potom sam poželio napraviti nešto još novije, i tu je krenuo rad na OD-u.”

Ali u jednom trenutku tokom Covid-19 pandemije ozbiljno se razbolio. Završio je na stolu, pod nožem. Bliži se kraj, pomislio je. Čak je sastavio i oporuku… Tu je odlučio, ovaj put napravit će nešto što ga traže ljudi. A traže ga u doslovnoj na svakoj objavi na društvenim mrežama.

“Ako je to ono što jako žele, pomislio sam – moram malo promijeniti prioritete. I dalje želim raditi nove stvari, ali tada sam odlučio napraviti novu akcijsko-špijunsku igru.”

Kako smo i spomenuli, na Physint će se čekati godinama. Razvoj kreće tek negdje iduće godine, kada izađe Death Stranding 2, a čak i tada prednost ima “Microsoftov” OD.

Povezano