Vijesti

Hogwarts Legacy jedan od najuspješnijih SP naslova uopće. Warner Bros: Nema veze, idemo na live service i mobilne igre

U dvije godine, Warner Bros na gaming tržištu doživio je debakl i monumentalni uspjeh. SP naslov Hogwarts Legacy zaključio je 2023. kao najuspješniji naslov godine s preko 22 milijuna prodanih primjeraka, a ove godine live service naslov Suicide Squad nije kupio praktički nitko. Pogodite na kojem će ovaj izdavač temeljiti svoju buduću strategiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef WB-ove gaming divizije J.B. Perrette je na Morgan Stanley konferenciji poručio kako će kompanija ubuduće više ulagati tamo gdje tržište nudi najviše prostora, a to su, kaže, mobilni te F2P i live service naslovi, gdje igrači po svojoj prilici nastavljaju trošiti novac.

Dodaje kako to ne znači nužno kako će sad najednom odustati od produkcije AAA naslova za jednog igrača. Uostalom, bilo bi suludo ne nastaviti s Hogwarts Legacyjem, ali svejedno navodi tu igru i Harry Potter univerzum kao live service primjere.

Harry Potter igra u kojoj živite i radite

“Umjesto da samo izbacimo jednokratnu konzolašku igru za jednog igrača, zašto ne bismo razvili, na primjer, Hogwarts Legacy ili Harryja Pottera, ali kao live service igru u kojoj ljudi mogu živjeti i raditi, graditi i igrati se u tome svijetu na trajnoj osnovi?”, upitao se.

Perrette smatra kako je Warner Bros tu u jako dobrom položaju s jakim IP-evima, Harry Potteru dodaje Mortal Kombat, Game of Thrones i DC univerzum, a pritom ne odmaže ni činjenica da u svojem vlasništvu ima i razvojne studije, što mu omogućuje kompletnu kontrolu nad istima.

Što se tiče live servicea, novi veliki test strategije bit će Quidditch sportska igra koju očekujemo negdje ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano