Vijesti

Hogwarts Legacy svi hvale u prvim recenzijama. Daleko najbolja Harry Potter igra dosad

Hogwarts Legacy je Harry Potter igra kakvu smo čekali i željeli čitav život, premoćno se slažu recenzenti diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IGN (9/10) spominje kako Hogwarts Legacy kreće blago, s relativno dosadnim iskustvom pohađanja različitih satova u Hogwarts školi, ali zato se kasnije iskupi. Svijet je kažu, fantastično odrađen i lako se izgubiti u njemu, čak i kroz obavljanje jednostavnih fetch questova. Ono što kritiziraju je izvođenje na PS5, gdje je primjetno iskakanje tekstura, a tu su i bugovi poput propadanja kroz mapu ili zglitchanih NPC-eva, ali ništa što bi uništilo igranje.

Nešto kritičniji je VGC (8/10) kojem se sviđa borba, ali kojoj zamjera spužve od protivnika, pa kada jednom shvatite pristup određenom protivniku, borba se svodi na ponavljanje istih poteza i čekanje da ga konačno porazite. Zamjeraju i kameru, za koju smatraju da je preblizu liku te ometa u divljenju prekrasnom svijetu. Međutim, hvali se briljantno adaptiran svijet Harry Pottera, uz sve magične trenutke koji ga okružuju.

PC Gamer (bez ocjene, recenzija u tijeku) pak otkriva neke od tehničkih poteškoća na PC-ju, poput čekanja pred vratima da se otvore dok se u pozadini učitava ono što je iza njih (s NvME SSD-om) te učitavanja tekstura dok je igrač u preletu. Poput svih drugih, recenzent hvali glavnu priču koja je tipično haripoterovsko simpatična te autentični Hogwarts, zapetljan hodnicima i prolazima te sitnicama kao što su “oživljavanje” elemenata poput knjiga, slika i slično.

Gamerant (4.5/5) upozorava da Hogwarts Legacy nije simulator učenika kao što su se mnogi nadali. Pohađanje nastave, učenje čarolija te općenito život u Hogwartsu je ograničen i linearan, a igra se po pitanju roleplaya otvara tek u golemom svijetu izvan škole.

Visoka prosječna ocjena na Metacriticu

U trenutku pisanja ovog teksta Hogwarts Legacy broji prosječnu ocjenu na Metacriticu od 87 od 100, što je razina rezervirana za najbolje igre godine. Međutim, ovaj pregled zatvorit ćemo s jednom kritičnijom recenzijom. Games Radar (7 od 10) smatra da Hogwarts Legacy pokušava “previše stvari istovremeno”, odnosno, niz dobro izvedenih elemenata ne uspijeva kvalitetno ukomponirati u jednu cjelinu. Ali, svejedno, i njegov recenzent se slaže da se radi o najboljoj haripoterovskoj igri dosad te očekuje da će obavezni nastavak ispeglati nedostatke te podići kompletno iskustvo na jednu razinu više.

A kada će FFA recenzija? Warner Bros nije nam poslao review primjerak kada i drugim medijima, stoga ćete na naše dojmove pričekati još neko vrijeme. Hogwarts Legacy izlazi 10. 2. na PC, PS5 i XSX/S, a oni koji su prednaručili Deluxe izdanje igraju ga već sutra.

Igra

Povezano