Vijesti

Hvalite me usta moja – evo što šef PlayStationa kaže o seriji S

Tjedni, ako ne i mjeseci šutnje očito su loše pali šefu PlayStationa Jimu Ryanu. Nakon posljednje prezentacije nove Sonyjeve konzole, Jim se raspričao kao rijetko do sad. Saznali smo razne informacije iz njegovih svakodnevnih intervjua, a danas se dotaknuo Xboxove serije S. Naravno, indirektno dotaknuo, ali lako se može zaključiti o čemu je riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za AV Watch (preveo VGC), izvršni direktor PlayStationa rekao je kako su Sonyjeva istraživanja pokazala da jeftinije i slabije verzije konzola nisu dale dobre rezultate. „Prvo što bih želio reći je da poštujem svaku odluku konkurencije i njihov način poslovanja. Jasno da je cijena važan faktor. Poštujemo konkurentske strategije drugih tvrtki. Međutim, mi smo potpuno predani našoj strategiji i vjerujemo da ćemo ostvariti odličan rezultat. Prošlost igraće industrije kaže da slabije i jeftinije konzole nisu dosad dale sjajne rezultate. Razmotrili smo tu mogućnost i zaključili kako je takva opcija previše problematična“, izjavio je Ryan.

“Igrači žele koristiti konzole veći broj godina”

Također se nadovezao kako su na temelju svojih istraživanja otkrili da ljudi žele nastaviti koristiti kupljenu konzolu veći broj godina: „Igrači žele biti sigurni da su kupili nešto što neće biti zastarjelo za dvije do tri godine. Ako se zbog konzole odluče na kupovinu novog TV-a, bilo bi dobro da ta konzola podržava 4K rezoluciju.“

Iako je lako biti skeptičan kad je u pitanju Jim Ryan, treba spomenuti kako je veliki broj developera izrazio zabrinutost zbog male količine RAM-a koji se nalazi u Xboxovoj seriji S. Mnogi smatraju kako će upravo slabiji Xboxov brat kočiti razvoj igara i stvarati probleme razvojnim studijima. Remedyjev tehnički producent Sasan Sepehr je to dobro sročio: „Kao igrač, obožavam ga. Kao tehnički producent, vidim moguće probleme.“

Još je rano donositi zaključke i vrijeme će pokazati ima li istine u svemu tome. No, jedno je sigurno – Jim Ryan ima odgovor na sve. Jesu li ti odgovori istina ili laž, prosudite sami. Vijest završavamo s posve nevezanom pjesmom. Naravno, remastered verzijom – ali ova ne košta $69,99.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano