Vijesti

I Nintendo su pogodili poremećaji u opskrbi, predviđa slabiju prodaju Switcha

Kao najveći pobjednik next-gen nadmetanja između Xboxa i PlayStationa nametnuo se Nintendo koji je s golemim zalihama Switch konzola posljednjih godina predvodio liste prodajnih rezultata, ali i tome je trebao doći kraj. Ili ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nintendo u 2022. očekuje nestašicu u trgovinama, slabiju prodaju nego u prethodnoj godini, a čak i uz 10% slabija očekivanja i dalje se predviđa prodaja od oko 20 milijuna uređaja, što je i dalje prilično impresivno te vjerojatno sasvim dovoljno da zadrži lidersku poziciju u prodaji.

Nintendu, kao ni drugima, na ruku ne ide ni zatvaranje tvornica u Kini čiji radnici se nalaze u kućnim izolacijama uslijed novih valova Covid-19 pandemije. Ovakav razvoj događaja ponešto će usporiti pohod Switcha na vrh ljestvice najprodavanijih gaming konzola svih vremena, a koji drži PS2 s preko 155 milijuna prodanih primjeraka. Nintendo Switch trenutno se nalazi na oko 105 milijuna.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano