Vijesti

I Xbox ima svoj godišnji pregled. Jeste li igrali više od šefa Xboxa?

Najbolje se to vidi u PlayStation pregledu godine, gdje su naši čitatelji i forumaši bilježili brojna opravdanja za manji fond odigranih sati nego prethodnih godina. Više poslovnih obaveza, djeca, ljubavnica, nedostatak vremena… sve su to razlozi zbog kojih igrate manje. Ali dosta je bilo opravdavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon PlayStationa, sada je svoju platformu za pregled godine podignuo i Xbox. Što i koliko ste igrali u 2023. možete pogledati ovdje, a svoje statistike, koje će posramiti većinu vas, javno je objavio i Phil Spencer na X-u.

Izvršni direktor jednog od najzahtjevnijih i najvećih odjeljenja u zabavnoj industriji, čovjek koji mjesečno napravi kilometara avionom koliko prosječan čovjek ne napravi u životu te otac dvoje djece, u prošloj godini igrao je skoro tisuću sati. Kako je Kotaku zgodno izračunao, čak 23 radna tjedna.

“Svaka minuta je vrijedila”, poručio je. Od ukupno 917 uloženih sati, Spencer je najviše igrao Starfield, čak 148 sati. Zabilježio je i 143 sata u Diablu 4 te 124 sata u Pillars of Eternity, sve od u reda first party naslovima. Odakle toliko vremena za igranje, pitate se? “Idem rano u krevet, dosljedan sam rasporedu i igram 15-ak sati tjedno”, otkrio je prošle godine u jednom intervjuu.

Spencer brižno njeguje ulogu gamera i “jednog od nas”, što brojni igrači cijene u tolikoj mjeri da ga brane čak i dok najavljuje masovna otpuštanja ili se ispričava za nedovršeni Redfall. Međutim, za igrača koji je odrastao na PC naslovima i strastvenog ljubitelja Blizzardovih klasičnih naslova poput Diabla i Starcrafta, u jednim od rijetkih snimaka na kojima igra ne čini nam se da zna što radi.

ffa anketa

Koliko sati igrate tjedno?

Povezano