Vijesti

Idući PlayStation hardver je prijenosna konzola, kaže Tom Henderson. Ovo su prvi detalji

Tom Henderson jedan je od najpouzdanijih insajdera gaming industrije. Već mjesecima prenosimo njegove navode kako Sony radi na slim i PRO verziji PS5, a nakon što je prošlog vikenda naslutio razvoj još jednog PlayStation komada hardvera, sada je otkrio i kojeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju novu PlayStation prijenosnu konzolu Sony interno naziva kodnim imenom Q Lite, piše Henderson na Inside Gamingu. Q Lite neće biti klasična gaming konzola, već će komplementirati PlayStationu 5 kao uređaj za bežičnu reprodukciju i igranje igara koristeći Remote Play. Slično kao što je to Vita jako dobro radila s PS4 igrama.

Nova Sonyjeva prijenosna konzola, odnosno, bolje rečeno prijenosni ekran, streamat će PS5 igre u 1080p i do 60 FPS-a. Rane verzije uređaja izgledaju kao PS5 kontroler s ogromnim ekranom od 8 inča. Prema Hendersonovom opisu, uređaj će, poput DualSensea, imati haptičku vibraciju, adaptivne triggere te ostale standardne dodatke poput audio izlaza, zvučnike i slično.

Henderson piše kako je novi PlayStation prijenosni uređaj u fazi testiranja, a Sony ga planira izdati negdje nakon PS5 Slim konzole, ali prije PS5 Pro. Budući da se Slim, navodno, planira za ovu godinu, a PRO negdje za kraj iduće, neka pretpostavka okvirnog datuma izlaska Q Litea je negdje u ovo vrijeme iduće godine, uoči ljeta.

Povezano