Vijesti

Igrači diljem svijeta javljaju ove ozbiljne probleme s PS5

Za početak treba napomenuti kako za paniku mjesta nema. Radi se o malom broju igrača, možda i manje od 1% koji imaju problema s nekim mogućnostima PlayStationa 5. Treba napomenuti kako smo mi u naših 10-ak dana druženja s PS5 susretali tek s jednim problemom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi kod transfera podataka s PS4 na PS5

Najviše problema koje javljaju igrači na internetu svodi se na transfer igara i ostalih podataka s PS4 na PS5.

  • Neki igrači javljaju probleme s prebačajem PS4 igara na PS5 putem USB eksternog diska. Problem koji se navodi je corruptiranje svih igara na disku kada PS5 javi prvu pogrešku. Dakle, do prve nadogradnje ne želite prebacivati svoje igre na ovaj način.
  • Neki igrači javljaju sličan problem kod prijenosa podataka s PS4 na PS5 putem LAN ili USB direktnog povezivanja. Podatci se ne kvare, ali javlja se problem s restartom konzole i database rebuild procesom koji nam je većini poznat još s PS4.

Rješenje? Kod opcije prebacivanja podataka s PS4 na PS5 iskoristite opciju transfera putem Wi-Fi. Nismo naletjeli da se itko požalio na ovu opciju transfera, a novi WiFi 6 protokol korišten na PS5 svojevrsna je garancija brzine i stabilnosti.

Problemi gašenjem DualSensea

S naglaskom na gubitak konekcije kontrolera prilikom igranja Call of Duty: Black Ops COld Wara, neki igrači javljaju kako se u nekom trenutku DualSense kontroler jednostavno odspoji od konzole.

Rješenje? Za razliku od PS4 kontrolera, DualSense ima vlastiti softver koji će trebati nadograditi s vremena na vrijeme. Povodom prvog spajanja PS5 će vas zamoliti da kontroler spojite priloženim kabelom kako bi se učitala nova verzija softvera kontrolera. Nemojte preskočiti taj korak i nećete imati problema, a kada nova verzija bude dostupna sistem će vas upozoriti.

Rušenje igara nakon Rest Modea

Ovo je problem za kojeg donekle možemo reći da smo se i sami susreli s njim, međutim, tek na jednoj igri. Kod Demon Soulsa u nekoliko navrata (kroz 20-ak sati) igra je crashala, a sami smo povezali taj problem s ovim, budući da se to događalo u nekom trenutku nakon “buđenja” PS5 iz Rest Modea.

Jedan iznimno mali broj igrača čak javlja kako im se konzola u potpunosti zablokirala nakon jednog takvog crasha.

Rješenje? Dok igrate Demon Souls nemojte koristiti Rest Mode. Kada ste završili s igranjem ugasite konzolu. Ili zatvorite igru, a zatim je stavite u Rest Mode. Nakon ponovnog pokretanja ili “buđenja” PS5 ionako ćete u 10-ak sekunda moći nastaviti igru tamo gdje ste stali, budući da je učitavanje kroz Activity karticu iznimno brzo.

Važno je još jednom naglasiti kako ne treba širiti paniku. Nabrojani problemi javljaju se kod iznimno malog broja igrača, pa je tako moguće da će otprilike svaki stoti čitatelj ovog teksta imati slične probleme. U međuvremenu očekujemo službenu nadogradnju za PS5 koja bi sve navedeno mogla ispraviti već do 19. 11. kada će i igrači u Hrvatskoj dobiti svoje konzole. A zatim se samo možemo zahvaliti ekipi sa zapada na beta testiranju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano