Vijesti

Intel kaže da će nestašica čipova potrajati do 2023.

Poremećeni lanac globalne opskrbe ostat će u tom stanju još najmanje godinu dana, predviđaju u Intelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, predvidio je to njegov CEO Pat Gelsinger povodom najave širenja Intelove tvornice u Maleziji u koju će ovaj svjetski gigant uložiti preko 7 milijardi dolara.

“Potražnja za poluvodičima je s 5% godišnjeg rasta skočila na preko 20%”, objasnio je Gelsinger razlog poremećaja za Nikkei Asia. A tvornički potencijal ne može trenutno reagirati na potražnju. Primjerice, Intelovo širenje tvornice u Maleziji trajat će narednih 10 godina. Radi se o iznimno kompleksnom poslu, poput svakog drugog koji uključuje proizvodnju elektronike naprednim nanometarskim procesima.

Dok su neki drugi šefovi velikih kompanija predviđali stabilizaciju tokom 2022., Gelsinger je skeptičan prema takvom ishodu. Kako kaže, čitava industrija je u posljednje dvije godine na globalnoj razini uložila značajna sredstva te smatra da konkretne rezultate nije realno očekivati prije 2023.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano