Vijesti

Intel ulazi u bitku s AMD-om i Nvidijom početkom 2022., obećava visoke tehnologije

Intel više ne namjerava mirno gledati kako Nvidia i AMD ubiru plodove jednog od najvećih tehnoloških tržišta današnjice. Intel je svoje planove obznanio još prije 3 godine, a sada je poznato kako i kada će se ozbiljno vratiti na tržište grafičkih kartica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intelova serija grafičkih kartica dobila je svoje ime. S GeForceom i Radeonon nadmetat će se s imenom Arc, a premijeru će doživjeti početkom 2022. kada će na tržište stići prva serija. Što očekivati? Sve.

Prvi trailer otkriva podršku za ray tracing u realnom vremenu te Intelovu vlastitu tehnologiju koja će konkurirati DLSS-u i FidelityFX-u – AI Accelerated Super Sampling. Intel obećava visoke performanse, što znači da na tržište neće ući reda radi. Za sada još uvijek nisu poznate performanse, specifikacije i cijene, ali očekujemo ih do kraja ove godine.

Ako se nestašica grafičkog hardvera nastavi i u 2022. godini, tu vidimo veliku priliku Intela. Očajni kakvi jesmo, lakše ćemo se odlučiti riskirati s novim-starim brandom nego što bi to bili spremni u nekim boljim vremenima, a Intelu je preostala samo jedna stvar – da nas ne razočara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano