Vijesti

iPhone će biti najbolja gaming konzola, tvrdi Apple

Rekli bismo, Macu unatoč, Apple s nikad većim ambicijama ulazi u svijet ozbiljnijeg igranja. Premda njegova gaming pretplata na iOS uređajima broji najviše pretplatnika na svijetu i kroz tu prizmu već je ostvaren u gamingu, novi iPhone 15 Pro zamišljen je kao gaming uređaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

iPhone 15 Pro izlazi za nekoliko dana. Pogonjen novim A17 čipovima i Neural Engine jezgrama za AI procesiranje (za hardverski Ray Tracing), bit će sposoban izvoditi AAA igre grafičke kompleksnosti na konzolaškoj razini, pa će uslijediti igre poput Assassin’s Creed Miragea, Resident Evil 4 Remakea, Death Stranding i drugih. Ali Apple ne želi stati na tome.

To su IGN-u otkrili direktori Jeremy Sandmel zadužen za koordinaciju igara, arhitekt platforme Tim Millet te voditeljica marketinga Kaiann Drance. Objasnili su kako se Apple ne želi direktno nadmetati s tradicionalnim gaming konzolama, već želi stvoriti platformu koja će olakšati developerima razvoj igara te udomiti njihove produkte.

Bez iznimke

Postoji izreka kako je najbolja konzola ona koju možeš povesti sa sobom, ali Apple ne ide (samo) u tom smjeru. Želi da iPhone 15 Pro i njegovi budući uređaji budu dobri zbog tog aspekta, ali i zbog svih drugih. To se tiče performansi, izvođenja igara i lakoće njihova razvoja. Pa tako Sandmel tvrdi kako će iPhone “bez iznimke biti najbolja gaming konzola”. U tom smjeru ide i potvrda kako će se uređaj moći spojiti direktno na veliki ekran.

O gaming ambicijama puno govori i to kako je Apple, od svih velikih globalnih medija, priliku za najveći intervju poslije otkrivanja novog iPhonea pružio upravo IGN-u, najvećem svjetskom gaming mediju.

Igra

Povezano