Vijesti

Ispred Palworlda je sada samo jedna igra na vječnoj ljestvici najigranijih

Sedmog dana izlaska pokemonskog Palworlda, popularnost igre ne jenjava. I dalje se prodaje u ritmu od otprilike 50 tisuća primjeraka po satu i sada je negdje blizu 9 milijuna, ali to nije jedina bitna metrika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, relativno je nebitna u odnosu na broj simultanih igrača. A on je premašio dva milijuna na Steamu s čime je postao tek druga igra u povijesti ove platforme kojoj je to pošlo za rukom. Jedini ispred Palworlda je PUBG koji je svojih 3,26 milijuna istovremeno aktivnih igrača dosegnuo prije šest godina u jeku zaluđenosti battle royale naslovima.

Dakle, to nisu uspjeli ostvariti ni Dota, Ni Cyberpunk, ni Elden Ring, ni Lost Ark, ni Hogwarts Legacy, pa ni golemi hit Baldur’s Gate 3.

Ako nastavi ovako rasti, ni ta tri i nešto milijuna nisu nedostižna, ali su manje vjerojatna. Svejedno, Palworld je ovih dana daleko najpopularniji naslov na Steamu s dvostruko više igrača od Counter-Strikea te 4-5 puta više igrača od nekadašnjeg kralja PUBG-a.

Što je dalje za Palworld?

Hoće li se igrači brzo zasititi formule. Pokazat će vrijeme. Nekakva logika nalaže da hoće budući da Palworld ne budi neke kompetitivne pobude koje su uvjet za dugotrajnu popularnost, međutim, to isto vrijeme donosi i novi sadržaj kroz ažuriranja. A developeri su u kratkim crtama objasnili što očekivati.

Popravljanje kritičnih bugova je ključno, poručuju. Nakon toga, dodaju, u najkraćem roku primarno je poboljšati umjetnu inteligenciju Palova, a prvenstveno njihovo kretanje.

Na duže razdoblje očekujte:

  • PvP
  • Raid Bossove (end-game sadržaj)
  • Pal Arene za dvoboje Palova
  • Crossplay između Steama i Xboxa
  • Poboljšanja Xbox/Game Pass verzije
  • Migracije sa servera na server
  • Poboljšanja sustava gradnje
  • Nove otoke, nove Plove, nove tehnologije i nove bossove

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano