Vijesti

Izašao je Modern Warfare 3. Zbrzani DLC koji je imao dvostruko kraće vrijeme razvoja od ostalih igara

Onima koji su odigrali super kratku kampanju za Modern Warfare 3 jasno je kako je novi Call of Duty prilično zbrzan. Sve je krenulo kao DLC, a u izostanku prave velike igre za 2023. Activision ju ga je odlučio pretvoriti u punokrvno iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvještaj Jasona Schreiera na Bloombergu ukazuje na skoro pa nemoguće uvjete pred koje su postavljeni developeri iz Sledgehammer Gamesa. Modern Warfare 3 u razvoju je bio manje od godinu i pol, više od dvostruko manje koliko se razvijaju drugi Call of Duty naslovi.

Kako Schreieru otkrivaju izvori, čelnicima Activisiona Modern Warfare 3 predstavljen je kao ekspanzija. Plan je bio napraviti manju kampanju u Meksiku, da bi negdje tokom razvoja odlučeno pretvoriti sve to u punokrvnu Call of Duty kampanju s misijama diljem svijeta, a potom nekako ukomponirati i Vladimira Makarova.

“Neki od zaposlenika kažu da je tokom prvih nekoliko mjeseci razvoja plan bio dvosmislen, a ostali tvrde da su od početka znali da se radi o ekspanziji. Svi su bili uvjereni kako razvijaju ekspanziju sve do puno kasnije točke u razvoju igre”, piše Schreier.

Glasnogovornik: “Nije istina”

Istovjetne informacije stižu od preko 10 sadašnjih i bivših zaposlenika Sledgehammera, međutim, glasnogovornik sve demantira te navodi kako je od početka svima bilo jasno na čemu se radi. Da podsjetimo, Schreier je nagrađivan novinar, jedan od najcjenjenijih u široj industriji te mu nije svojstveno izmišljati kontroverze.

Brojni zaposlenici su razočarani, osjećaju se izdani jer su i za ovu igru morati raditi prekovremene i vikende, premda im je vodstvo studija ranije obećalo bolje radne uvjete. Call of Duty: Vanguard istog studija također je rađen pod velikim pritiskom. Nakon Vanguarda obećan im je povratak vlastitom podserijalu, Advanced Warfareu, što je kasnije prekršeno, stoga je jasna velika frustracija zaposlenika.

Da ovo što se naziva Modern Warfareom 3 nije zamišljeno kao punokrvno iskustvo, jasno je i iz recenzija kojih nema. Veliki mediji nisu dobili priliku testirati igru prije izlaska, a gotovo svi pregledi kampanje su negativni. Multiplayer komponenta igre izašla je jučer, ali ni tamo stvari nisu puno bolje, premda je ona mapama i modovima sadržajno konkretnija od kampanje.

Igra

Povezano