Vijesti

Izašla je nova verzija PS5, lakša i s boljim vijkom za stalak

Kako piše australski site Press Start, dolje ispod po prvi u svijetu pojavila se nova verzija PlayStationa 5. Radi se o Disc verziji s novom hardverskim oznakom. Umjesto CFI-1XXX sada se koristi CFI-11XX shema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad su otkrivene dvije promjene od kojih je jedna dosta značajna. CFI-11XX izvedba lakša je za čak 300 grama, umjesto 3,9 kilograma PS5 sada teži 3,6kg. Kako su uspjeli izgubiti toliko težine? Znat ćemo jednog dana kada netko odluči rastaviti novi model, ali vjerojatno nije u pitanju nije ništa drugo negoli prirodna evolucija hardvera gdje proizvođač, vođen iskustvom i prikupljenim podacima, iz serije u seriju radi izmjene u odabiru materijala i rasporedu komponenti.

Novi vijak za stalak lijevo. Izvor: Press Start.

300 grama možda nije odveć značajno, ali korištenje novog vijka jest. Upravo smo vijak za stalak zamjerili Sonyju po izlasku PS5, jer konzolu niste mogli postaviti bez odvijača (ili većeg novčića). Vijak sada stiže s plastičnom kapicom poput one kakvu imaju kućišta računala, a čija ergonomija sada omogućuje rukovanje samo s prstima. Promjer i dužina su identični.

Budući da se PS5 u čitavom svijetu rasprodaje čim dotakne police dućana, za očekivati je da će i prva iduća pošiljka u Hrvatsku doći u ovoj novoj izvedbi. Lakša i s boljim vijkom.

AŽURIRANJE VIJESTI: Neki od članova foruma ukazali su nam kako se isti model pojavio i u Hrvatskoj. Ako je stigao i do vas, javite nam u komentarima.

Povezano