Vijesti

Izgleda da je Rusija kriva za odgodu next-gen The Witchera 3

CD Projekt nas je naviknuo na ponavljajuće odgode, pa tako ni jučerašnja odgoda next-gen reizdanja The Witchera 3 nije iznenadila nikoga. Ipak, ostali su upitnici zašto je CD Projekt raskinuo inače jako dobru suradnju sa Saber Interactiveom, eksternim studijem s kojim je ranije odlično surađivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saber Interactive, inače američka kompanija, zaslužna je za nevjerojatan port igre na Nintendo Switch. Odnosno, manje poznato je da je za isti zaslužan njihov studio u Sankt Petersburgu, Rusiji. Taj isti studio u Rusiji navodno je bio zadužen i za next-gen reizdanje The Witchera 3, pa iako službenih informacija nema, pretpostavlja se kako je za raskid suradnje kriva invazija Rusije u Ukrajinu.

CD Projekt prvi je reagirao na invaziju Rusije

Podsjetimo se, CD Projekt jedno je od prvih imena koje je osudilo invaziju. Odmah su pauzirali prodaju vlastitih igara u Rusiji, ograničili djelovanje GoG-a, nakon čega su isto učinili Sony, Microsoft i drugi. Da je to narušilo suradnju između poljskog i ruskog studija, još prošli mjesec špekuliralo se na jednom ruskom siteu, a prenosi Kotaku.

Saber Interactive koji je bio jako dobro upoznat s CD Projektovim razvojnim alatima tako više ne vodi razvoj reizdanja, koji je sada u potpunosti prebačen na jedan od internih timova. Ekipa iz poljskog studija tek treba istražiti što je sve preostalo te koliki obujam posla ih zapravo čeka, što ujedno znači i odgodu do daljnjega.

Istovremeno, obje uključene strane odbijaju odgovoriti na upite novinara, a reizdanje koje smo trebali igrati još prošle godine sada je upitno i za 2022.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano