Vijesti

Izgleda da će Stalker 2 biti Xbox ekskluziva samo 3 mjeseca

Stalker 2 možda je i najugodnije iznenađenje prikazano ususret izlasku Xbox Series konzola. Na njemu radi ekipa koja je radila i original, a sama igra je velika, imerzivna, ambiciozna, apsolutno prekrasna i… konzolaška ekskluziva je za Xbox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali čini se kako Microsoft ipak nije iskeširao onoliko koliko smo svi pretpostavljali. Dokument koji je iscurio povodom velike sudske parnice Epic Gamesa i Applea (zajedno s internom recenzijom za TLoU2) otkriva kako se radi tek o tromjesečnoj ekskluzivnosti.

Čitavi dokument možete pregledati ovdje. Dakle, Microsoft je platio za dvije stvari:

  • Dostupnost na Game Passu od prvog dana
  • Tromjesečnu konzolašku ekskluzivnost

Ako se pitate kakve veze Microsoft ima s Epicom i Appleom, umješan je u proces budući da su ga obje strane pozvale kao svjedoka, a dokumente je zatražio sud.

STALKER 2 kao konzolaška ekskluziva nam se ionako činio kao čudan potez budući da su fanovi prve igre većinski PC igrači. To je ujedno i razlog zašto se Microsoft nije odlučio na plaćanje dulje ekskluzivnosti na konzolama. Kako bilo, nekako smo uvjereni kako će STALKER s novim nastavkom kojeg čekamo 12 godina stvoriti fanove i na konzolama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano