Vijesti

Izgleda da na Steam stiže plaćanje u kunama, možda i prilagođene cijene

Na Steamu Poljska ima svoju valutu. Ima je i Indonezija, Kazastan, Saudijska Arabija, Kolumbija, Turska, Argentina, Ukrajina… Uskoro će im se pridružiti i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriveno je to u bazi Steama, a hrvatskoj kuni trebali bi se pridružiti valute Bugarske, Češke, Danske, Mađarske i Rumunjske.

Hoće li hrvatski Steam pratiti cijene u eurima ili ćemo dobiti regionalno prilagođene cijene poput Argentine, Turske, Rusije i drugih? Npr. regionalno prilagođena cijena za Valheim u Argentini iznosi samo 2 eura, u Turskoj 3, u Rusiji 5, a prava cijena koju plaćamo mi je 17 eura.

Ako ćemo se voditi BDP-om Turska je poziciju ispred Hrvatske, a Rusija 2 iza. Smatram kako će se vodstvo Steama ipak odlučiti svrstati nas u europski razred te ćemo kao i na PlayStation Storeu igre plaćati kao igrači u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji…

U svemu ovome najbolje je to što više nećete plaćati konverziju iz kuna u eure i ponovno natrag, gdje se ponekad gubilo i po 10% cijene igre.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano