Vijesti

Izgleda da se eFootball s 1.0 zakrpom vraća na stare staze: “Osjeća se kao pravi nogomet”

Izabrani mediji, prije svega oni iz Velike Britanije dobili su mogućnost prije svih isprobati nadolazeću 1.0 zakrpu za eFootball koja popravlja veliku većinu problema koje ova, još uvijek nedovršena igra, vuče još od jeseni prošle godine. I kako se čini, ostvaren je veliki napredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napokon imam osjećaj da igram igru, a ne da se borim s njom, osjeća se kao kao pravi nogomet”, prepričava Chris Scullion s VGC-a.

85 minuta gameplaya.

I drugi se slažu s njim. Animacije su fluidnije, igrači su responzivniji, dueli uvjerljiviji, a fizika preciznija. Popravljena je čitava obrana i vraćena je mogućnost praćenja igrača držanjem iksa, a s R1 će se pridružiti i suigrač. Dojmovi svih recenzenata slažu se u istom – igranje obrane više ne priziva suicidalne porive.

Stunning plasiranja lopte promijenila su dinamiku igranja

U napadu je najveća promjena tzv. Stunning sistem udaranja lopte. Držanjem R2 kod dodavanja ili šutiranja igraču će trebati više vremena i prostora da plasira udarac (ili dodavanje), ali zato će on biti snažniji i precizniji. Primjerice, kod dugih dodavanja otvara se mogućnost poteza koje Gvardiol izvodi u RB Leipzigu – dugih prizemnih lopti kroz čitavu suparničku momčad. Nekad prođe, a nekad ne prođe, a tako je i u eFootballu.

Oni koji su igrali, izdvajaju upravo Stunning sistem kao nešto što eFootball izdvaja od prethodnih igara i FIFA-e te mijenja dosadašnju dinamiku virtualnog nogometa. Dinamiku mijenja i povratak taktičkih opcija u Game Plan, koje tako mogu promijeniti tijek utakmice, a igrači zapravo i slušaju.

Grafički se također vidi napredak. Ronaldo konačno liči na sebe, lica više ne glitchaju, više igrača vjernije je prenešeno u digitalni oblik, golmani imaju realnije animacije…

eFootball se vratio, barem što se tiče gameplaya. Više nije ona skršena igra, zabavan je i fanovi će konačno uživati u njemu. Kažu da je daleko od savršenog, još uvijek se može zalomiti neka neprirodna animacija, duel koji nema veze s gravitacijom, ali ovo je dobar početak. Ono što je bilo prije najbolje je zaboraviti i pospremiti u ropotarnice meme povijesti.

Je li eFootball uistinu napravio zaokret uvjerit ćemo se i sami jako skoro, jer besplatni eFootball dobit će besplatnu 1.0 zakrpu u četvrtak 14. 4. zajedno s dugoočekivanim Dream Team modom kojeg, ipak, mediji još uvijek nisu dobili mogućnost isprobati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano