Vijesti

Izlazak Ubisoftovog FPS-a XDefiant još uvijek se planira ovog ljeta

Dojmovi igrača s otvorenog testiranja XDefianta, Ubisoftovog FPS-a kojim namjerava konkurirati Call of Dutyju, bili su izrazito pozitivni. XDefiant je na krilima te popularnosti trebao izaći ovog ljeta, ali već smo ušli u kolovoz, a igre nema. Što se događa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju je odlučio pojasniti Mark Rubin. Producent igre na Twitteru je potvrdio kako je igra spremna na izlazak, a trenutno je u procesu certifikacije kod Sonyja i Microsofta. U normalnim okolnostima, nakon beta testiranja nema potrebe za ponovnom certifikacijom, ali finalna verzija igre, objašnjava Rubin, sa sobom povlači i novu izvedbu grafičkog pokretača, pa je proces duži no inače.

Premda Rubin ne navodi konkretne datume, iz iskustva s nekim drugim igrama, vjerujemo kako će XDefiant biti spreman u kolovozu, možda već kroz 10-ak dana. A potom dalje sve ovisi o tome što odluči Ubisoftov marketing.

Kada izađe, XDefiant imat će 5 frakcija, a svaka od njih dvije zasebne klase. Frakcije i klase bazirane su na popularnim Ubisoftovim IP-evima poput Far Crya, The Divisiona, Rainbow Sixa i drugih, a oni koji su igrali tvrde da sve to skupa ne djeluje toliko nabacano kao što zvuči. Dapače.

Ovaj arena shooter igrat će se na 14 mapa, broji 24 oružja, izlazi za PC, PS5 i XSX/S, a kasnije se planira i izlazak za starije konzole.

Igra

Povezano