Vijesti

Iznenadit će vas iznos koji je Microsoft dao za studio Ninja Theory, tvorce Hellbladea

Dok Microsoft pokušava realizirati kupnju Activision Blizzarda, nastavljaju curiti dosad povjerljive informacije. Tako je otkriveno koliko je platio za preuzimanje britanskog studija Ninja Theory.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Activision Blizzardom i Bethesdom baratamo s iznosima u desetinama milijardi. Ukupno će Microsoft za ovaj dvojac izdvojiti preko 66 milijardi dolara, pa smo svi pomalo otupili na sve te gigantske iznose. Stoga će vas iznenaditi da je Microsoft za Ninja Theory izdvojio samo 117 milijuna dolara.

I dok se 117 milijuna ne čini previše za tvorce Heavenly Sworda i Hellbladea, dapače, doima se sitnišem za lemoziju, moramo se podsjetiti kako je studio prije akvizicije brojao tek 20-ak developera. Dakle, svaki od njih zaslužio je preko 5 milijuna dolara. Ta, za današnje prilike, omalena skupina developera uspjela je isporučiti sjajni Hellblade: Senua’s Sacrifice, što je uostalom i navelo Microsoft da odriješi kesu.

Poslije akvizicije, Microsoft je nastavio s velikim ulaganjima, pa je Ninja Theory narastao za čak 6 puta. Nažalost, širenje nije osiguralo lagodniji razvoj Hellbladea 2, čiji izlazak je pomaknut za 2024., a prvi prikaz uopće dobili smo još 2019.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano