Vijesti

Iznenadit će vas koja igra je privukla najviše pretplatnika na novi PlayStation Plus

Idući utorak obilježit će se prva godina novog PlayStation Plusa. Pretplatnici Extra i Premium razreda dobili su 400-800 igara različitih produkcija i žanrova. Bilo je to svega, od AAA naslova s najvećim budžetima do indie instant hitova i neslavnih propaliteta, međutim, iznenadit će vas koja igra je najuspješnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za Gamesindustry.biz, na prvu godinu PlayStation Plusa osvrnuo se njegov voditelj Nick Maguire. Otkriva da su pretplatnici najviše sati ostavili u Ghost of Tsushimi, a među četiri od 10 najigranijih naslova još su tri PlayStation ekskluzive – Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West i Ratchet & Clank: Rift: Apart.

Međutim, jedan indie naslov zaslužan je za najveći broj pridošlica. To je Stray, koji je unutar 12 mjeseci bio naslov kojeg je najviše igrača zaigralo prvog po učlanjivanju na PS+ Extru ili Premium.

PS5 ekskluzive prvog dana na PS+?

Premda su first party naslovi među najpopularnijima, Sony ih i dalje ne planira uvoditi na PS+ prvog dana prodaje. “Stavljanje igara malo kasnije u životnom ciklusu znači da možemo dosegnuti više igrača. Pretplatnici su još uvijek uzbuđeni zbog tih igara i igraju”, kaže Maguire, pa nastavlja:

“Za nas to funkcionira. Povremeno će se ukazati prilika za uložiti u neki day one naslov poput Straya i mi ćemo reagirati. Ali za nas djeluje to što izdajemo naše igre izvan PS+ i nastavit ćemo s tom strategijom.”

Premda, nije sve zapisano u kamenu i Sony ipak ostavlja prostor za promjene u budućnosti, ovisno o navikama kupaca, a ne odbacuje ni dolazak pretplate na PC. “Kako će se razvijati navike igrača i kako možemo osigurati da pretplata ide u susret tim navikama? Trenutno ne mogu reći ništa više, ali pratimo tržište i razmišljamo o onome što Plus može biti u budućnosti.”

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano