Vijesti

Javljaju još jedan PS5 problem: “Cvrči i cvili”

Značajnim hardverskim skokom PS5 se približio snažnijim PC konfiguracijiama, a što može biti bolji pokazatelj toga nego slični hardverski problemi. Posebno na snažnijim grafičkim karticama manifestira se tzv. coil whine zvuk, odnosno zavojnice cvrče.

Dolaskom PlayStationa 5 u Europu i ostatak svijeta još pokoji milijun igrača stigao je do svoje konzole, a samim time na internetu se javlja sve više problema. Mnogi izvještavaju upravo ranije spomenuti problem – PS5, odnosno zavojnice (na grafičkoj?) cvile.

Na Reseteri javljaju problem kod grafički zahtjevnijih igara poput Demon’s Soulsa, a internet je prepun ispod sličnih videa. Radi se o nečemu što nećete primijetiti osim ako baš imate nisku toleranciju na visoke frekvencije ili se nalazite jako blizu konzole u tihom prostoru. Radi se o jako raširenom problemu u PC gamingu, ne predstavlja nužno defektni hardver i oko ovoga ne treba paničariti.

A da je možda problem samo u ventilatoru (ili i u ventilatoru) pokušat će dokazat jedan video koji prikazuje kako se zatezanjem glavnog ventilatora rješava barem onaj dio problema kada PS5 ‘cvrči’.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close