Vijesti

Javljaju još jedan PS5 problem: “Cvrči i cvili”

Značajnim hardverskim skokom PS5 se približio snažnijim PC konfiguracijiama, a što može biti bolji pokazatelj toga nego slični hardverski problemi. Posebno na snažnijim grafičkim karticama manifestira se tzv. coil whine zvuk, odnosno zavojnice cvrče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom PlayStationa 5 u Europu i ostatak svijeta još pokoji milijun igrača stigao je do svoje konzole, a samim time na internetu se javlja sve više problema. Mnogi izvještavaju upravo ranije spomenuti problem – PS5, odnosno zavojnice (na grafičkoj?) cvile.

Na Reseteri javljaju problem kod grafički zahtjevnijih igara poput Demon’s Soulsa, a internet je prepun ispod sličnih videa. Radi se o nečemu što nećete primijetiti osim ako baš imate nisku toleranciju na visoke frekvencije ili se nalazite jako blizu konzole u tihom prostoru. Radi se o jako raširenom problemu u PC gamingu, ne predstavlja nužno defektni hardver i oko ovoga ne treba paničariti.

A da je možda problem samo u ventilatoru (ili i u ventilatoru) pokušat će dokazat jedan video koji prikazuje kako se zatezanjem glavnog ventilatora rješava barem onaj dio problema kada PS5 ‘cvrči’.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano