Vijesti

Je li Vindija zaista otkrila cijenu PlayStationa 5?

Jučer smo nekako više u šali nego u zbilji na našem Facebooku prenijeli detalje nove nagradne igre domaće prehrambene tvrtke Vindija koja kao glavnu nagradu nudi PlayStation 5. Vindija je u pravilima natječaja navela i tržišnu cijenu, nešto što je do trenutka pisanja ovog teksta još uvijek nepoznanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveli su cijenu od 4000 kuna, što bi otprilike bio ekvivalent cijeni skuplje verzije konzole od 500 eura plus dodane marže trgovaca i distributera te dodatnog poreza u Hrvatskoj.

Iako je to cijena koja se nagađa mjesecima, je li Vindija zaista dobila službenu informaciju od Sonyja i domaćih distributera? Ukratko – vjerojatno nije.

Osobe s kojima smo kontaktirali, a koje su usko uključene u rad distribucije i poslovanja PlayStationa u Hrvatskoj kažu nam da je Vindija vjerojatno dobila okvirnu informaciju od nekog iz distribucije, a cijena je formirana na temelju nagađanja i insajderskih razgovora. Ukratko – “ne znamo cijenu, ali stavi da je oko 4000, tako bi negdje trebalo biti.”

I dok je cijena od 4000 kuna prilično vjerojatna, odnosno 3999 kuna za verziju PS5 s Blu-Ray pokretačem, ako Sony večeras postavi cijenu od $500 bit će to samo zgodna podudarnost.

Dakle, još ćemo strepiti nekih 13 sati do PlayStation 5 Showcase prezentacije, te se dječački nadati cijeni o kojoj se opasno priča posljednjih dana – $350 za PS5 za Digital verziju i $450 za skuplju verziju.

Inače, saznali smo i tko je zaista vlasnik Vindije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano