Vijesti

Jedan od glavnih dizajnera God of Wara prešao je u novi Netflixov studio

Netflix je u listopadu prošle godine osnovao svoj drugi veliki studio. Studio u Kaliforniji radit će na ozbiljnim igrama, vodi ga izvršni producent prvog Overwatcha te God of War: Ascensiona Chacko Sonny, a sada mu se pridružilo još jedno priznato ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je Raf Grasssetti, art direktor iz Santa Monice, studija s kojim se upravo razišao nakon razvoja God of War Ragnaroka. Pridružili su mu se i Halo veteran Josep Staten kojem je namijenjena uloga kreativnog direktora na još nenajavljenoj igri, te Jerry Edsall, lead programer Gearsa 5.

Svo troje su, kažu, jako uzbuđeni zbog potencijala novog AAA IP-a kojeg razvijaju. Netflix želi stvoriti kulturu razvoja igara te, poručuju njegovi čelnici, ne žele završiti kao Stadia, gdje je Google propustio podignuti vlastite razvojne studije koji bi nosili platformu. Pritom, svjesni su iz Netflixa, prvi first-party naslovi možda neće nužno biti remek djela nulte kategorije, ali doći će do toga. Korak po korak.

Dakle, Netflix je dugoročno u igrama. Ove godine namjeravaju izdati ukupno 95 igara na svojoj platformi, mahom mobilnih naslova, a gdje će nas sve to odvesti saznat ćemo u narednim godinama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano