Vijesti

Jedna stvar sve je neugodno iznenadila nakon nove PS4 nadogradnje. Snima li nas Sony?

Ako ste nakon još jednog propalog raida u Destinyju još malo ostali s frendom na “čakuli” prije spavanja, te se otvorili po pitanju vlastite erektilne disfunkcije, znajte da taj razgovor i nije baš toliko privatan koliko ste to mislili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon jučerašnje 8.0 nadogradnje netom prije pokretanja glasovnog razgovora Sony upozorava igrače: “Glasovni razgovori mogu biti snimani za potrebu moderacije.”

Diljem interneta, pa i na našem forumu ekipa se zabrinula za vlastitu privatnost. U vremenima dok smo svjesni da nas snimaju na svakom mogućem koraku, još nam samo treba špijunaža na igraćim konzolama… Ali to baš i nije tako kako smo mislili.

Naime, kako je Sony objasnio na Twitteru, oni ipak ne snimaju razgovore. Navedena notifikacija u biti je upozorenje kako bi razgovor mogao biti sniman od strane drugih igrača, a zatim prijavljen Sonyju čiji moderatori mogu preslušati razgovor, a zatim zaključiti krši li netko uvjete korištenja.

Kasnije je na PS Blogu objašnjeno, mogućnost snimanja i prijave razgovora bit će omogućena samo PS5 igračima, a budući da će PS4 i PS5 igrači moći zajedno igrati i pričati u partyju iz Sonyja su odlučili upozoriti sve. Ubuduće bi mogli biti jasniji.

Povezano